PROSLAVA 40. OBLETNICE DELOVANJA KLUBA

V petek, 11.9.2020 smo v Dvorcu BUKOVJE proslavili 40. obletnico delovanja Kluba upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Koroške. Klub je bil ustanovljen 25.4.1980 na PM Dravograd, ustanovitelj kluba pa je bil Aleksander BORŠTNAR.

Zaradi preventivnih ukrepov za zaščito pred aktualnim virusom se je proslave lahko udeležilo omejeno število naših članic in članov, gostov ter nastopajočih. Iz tega razloga smo na proslavi podelili tudi samo prvo polovico priznanj, ki jih klub sicer podeljuje vsakih pet let. Nepodeljena priznanja bomo podeli na prvih možnih družabnih srečanjih.

Zaradi istih razlogov je bil tudi program proslave okrnjen, smo pa ob sodelovanju seksteta Policijskega orkestra vseeno v celoti izvedli zastavljen program. Uvodoma je povezovalec programa proslave ISAK Stane pozdravil prisotne člane in goste, posebej pa še ustanovitelja kluba, g. BORŠTNAR Aleksandra, kateri je klubu zaželel še naprej uspešno delo.

Slavnostni govornik, predsednik kluba, g. BOROVNIK Štefan, je predstavil delovanje kluba od ustanovitve dalje z željo po nadaljnjem uspešnem delovanju ter izrazil pričakovanja po včlanitvi novih naših upokojencev, ki so pred kratkim šli v pokoj in po nadaljnjem dobrem sodelovanju z aktivnimi policisti vseh koroških policijskih postaj. Opravičil se je tudi za okrnjen program proslave.

V nadaljevanju programa so udeležence proslave pozdravili še gostje: komandir PP Dravograd, VETRIH Robert, ki nam je zaželel dobro delo v imenu postaje in v imenu odsotnega direktorja PU Celje. Prisotne na proslavi so pozdravili še predsednik IPA Koroška, g. FERK Iztok, ki nam je izročil tudi spominsko darilo, predsednik KS Dravograd, g. ABRAHAM Ferdo, ki nas je pozdravil tudi kot podpredsednik PVD Sever za Koroško in podžupan Občine Vuzenica, g. LAMPRET Srečko.

V nadaljevanju sta predsednik kluba, g. BOROVNIK Štefan in tajnik kluba, g. ŽAGAR, prisotnim nagrajencem podelila klubska priznanja, odsotnim prejemnikom pa bomo priznanja podelili ob prvi priložnosti.

Po  zaključnih akordih seksteta Policijskega orkestra, se je predsednik kluba, g. BOROVNIK Štefan, prisotnim zahvalil za sodelovanje, posebej pa še donatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi proslave.

Pomoč pri izvedbi proslave ob 40. Obletnici delovanja kluba so nam nudili:

  • OBČINA DRAVOGRAD,
  • KRAJEVNA SKUPNOST DRAVOGRAD,
  • OBČINA VUZENICA,
  • BIJOL d.o.o., Vuzenica,
  • AVTO VIHER, Pameče in
  • LVP – LORENCI d.o.o., Ravne na Koroškem.

Organizacijski odbor se zahvaljuje vsem, ki ste v teh težkih razmerah kakor koli prispevali k izvedbi proslave.

Za organizacijski odbor: Stane Isak
Slike: Igor Isak

NEKAJ UTRINKOV IZ PROSLAVE

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja