POHOD NA URŠLJO GORO

V sredo, osmega julija smo se člani Kluba upokojenih delavcev MNZ Koroška odpravili na pohod na Uršljo goro. Nekateri iz smeri Slovenj Gradca, drugi iz smeri Raven  na Koroškem. Ne glede na smer smo se slišali po telefonu tako, da smo krenili na pot ob  08.00 uri. Vreme je bilo lepo sončno, brez vetra, vzdušje čudovito že na samem začetku pohoda.

Komaj smo čakali, da se s starimi sodelavci in člani kluba srečamo na vrhu. Ob 09.45 uri smo se zbrali pred kočo, od tu nas je pot vodila še do stolpa RTV, kjer so nam omogočili ogled stolpa in nas seznanili s svojim delom  Zahvala zaposlenim za njihov trud.

Predsednik kluba Štefan je imel za vse udeležence kratek govor, kjer se je zahvalil organizatorjem za pripravo pohoda, nam zaželel še prijetno druženje in varno vrnitev v dolino.

Po krajšem klepetu in obujanja spominov je sledila čudovita malica, ki jo je pripravil Vili. Med malico je bila popolna tišina, saj smo uživali v zares vrhunsko pripravljeni hrani. Po nekaj  minutah pa je za dodatek k malici poskrbel Stane, ki je dodatek imel primerno ohlajen tako, da je bila malica popolna.

Med druženjem so bile izpostavljene številne ideje za nadaljnje delo kluba v prihodnje, veliko vprašanj pa je bilo tudi okoli vsakoletnih športnih iger, ki jih prireja Zveza klubov in vsakoletnega srečanja klubov. Štefan je z veseljem podal tudi kratko vsebino iz seje Zveze klubov, katere se je pred kratkim udeležil. Planira se namreč srečanje upokojencev MNZ v mesecu oktobru na Lescah, v kolikor bo situacija to dopuščala. Obrazložil je še priprave na praznovanje 40. obletnice kluba, katero načrtujemo v mesecu septembru.

Sledila je vrnitev v dolino in srečanje še na koči na Ledinah. Tam smo se ponovno prešteli in ugotovili, da nihče ni utrpel poškodb in sklenili, da se kmalu spet srečamo na kakšni drugi lokaciji.

Skupna ugotovitev udeležencev je, da bi se nam lahko pridružilo še več članov. Pa drugič.

Za dokumentiranje je poskrbel Stane tako, da bo ostal pohod v trajnem spominu.

Tekst: Darko Žagar, slike: Stane Isak

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja