MILAN KUHAR – 70 LET

Pričelo se je leto 2020, pa je Milan zakorakal v lepo obletnico. 70 let življenja je bilo včasih nedosegljivo, danes je to mogoče.

V policijo oz. še v prejšnji državi, v ljudsko milico, se je zaposlil z velikim pričakovanjem, da bo delal nekaj zelo pomembnega. In tako se je tudi zgodilo. Od vsega začetka je delal na mejnem prehodu Vič. Tu pa je bilo ogromno dela. Delo je bilo začrtano v turnusu. Na ta način, je bil veliko zdoma, nikoli ni prav vedel, kdaj mora zopet v službo in podobno. Danes bi mladi policisti kar stavkali, če se bi jim to dogajalo.

Osamosvojitev države Slovenije je dočakal prav na tem mejnem prehodu. Ob predhodnih pripravah, katere je policija opravljala zelo intenzivno, vse od leta 1989, je leta 1991, neposredno doživel na tak način, da je bila rojena nova država Slovenija. Na mejni črti so bili postavljeni mejni kamni z napisom REPUBLIKA SLOVENIJA. Lahko smu mu hvaležni in tudi vsem njegovim sodelavcem, da so k temu zelo veliko pripomogli.

Danes, ko smo te obiskali ( zaradi drugih razlogov nekoliko pozneje), pa smo ugotovili, da si si tudi v upokoju uredil življenje tako, da nikoli ne miruješ.  Skupaj z ženo Miro si je ustvaril družino in zgradil lepo stanovanjsko hišo. Prav pogled iz njegove hiše, pa ga usmerja v smeri koroških gora, od koder se je tudi preselil na Muto.

V imenu društva in v lastnem imenu, sva mu s predsednikom iskreno čestitala za ta jubilej in mu zaželela še mnogo zdravih in tako razgibanih let v prihodnosti.   VSE NAJBOLJŠE DRAGI MILAN!

 

Mira Viher

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja