MARTINOVANJE – 2019

Dne 14.11.2019 smo načrtovali letošnje Martinovanje na Štajerskem s predhodnim ogledom Baročnega dvorca ŠTATENBERG in še kaj drugega. Za izvedbo teh aktivnosti smo zagotovili cenovno ugoden prevoz, dogovorili smo se za voden ogled Dvorca Štatenberg in za samo Martinovanje smo se dogovorili za bogato pogostitev in za degustacijo novih vin.

Žal se je za izvedbo tega programa prijavilo preskromno število udeležencev, saj bi zaradi tega morali povečati višino prispevkov za udeležbo, kar pa bi verjetno še dodatno zmanjšalo število prijav.

Da pa naši člani ne bi ostali čisto brez tradicionalnega praznovanja tega praznika, smo naknadno v Gostilni VILI v Sl. Gradcu naročili Martinovo kosilo, katerega se je udeležilo še skromnejše število naših članov. Zadnja leta smo v tem lokalu Martinovali z udeležbo prijateljske igralske skupine iz Ormoža, letos pa so si nekateri člani zaželeli Martinovanja na Štajerskem, katerega pa zaradi preskromne udeležbe nismo mogli uresničiti.

Zaradi časovne stiske smo se uspeli dogovoriti za Martinovo kosilo v Gostilni VILI, katero je potekalo brez uradnega krsta mošta, smo pa temu prazniku vseeno nazdravili z novim Papeževim vinom z željo, da ta naša tradicija ne bi zamrla. Smo se pa zahvalili gostiteljici GABI in njenemu osebju za zelo okusno in obilno Martinovo kosilo. Da je to bil res vinski praznik, je to z vinsko arhivo podkrepil še naš dolgoletni  prijatelj in naš član VILI.

Res, da smo z izvedbo te prireditve izpolnili programsko obvezo za letošnje leto, je pa potrebno kritično oceniti vedno skromnejšo udeležbo na  naših prireditvah. Dejstvo je, da organizacija vsake takšne prireditve zahteva veliko truda od organizatorjev, občasno pa povzroča tudi stroške, ki jih nikoli nismo uveljavljali. Dodatno ob tem izstopa še dejstvo, da s preklici naših prireditev zaradi preskromne udeležbe zagotovo škodimo tudi lastnemu ugledu. Včasih smo se radi pohvalili s svojo cehovsko pripadnostjo…?

Tekst: Stane Isak                                                                                                    slike: Igor Isak

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja